top of page

Keman

 

Keman, yaylı çalgılar grubundan viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en yüksek tondan çalan, en küçük üyesidir. Keman dört telli ve keman yayı (arşe) ile çalınan bir enstrümandır. Orkestralarda solo enstrüman olarak görev yapan kemanın hiçbir çalgıda olmayan ses rengiyle, çok zengin bir anlatım gücü vardır.

Keman derslerini Melis Yüksel Koçak bizzat kendisi vermektedir. Keman derslerimiz, özel ders olarak haftada 1 gün, 1 saat birebir branş dersi; ve haftada 1 gün, 1 saat grup solfej dersi şeklinde toplam 8 saatlik bir program eşliğinde yapılır. Ders saati isteğe bağlı olarak arttırılabilir. Kemanı çalmayı öğrenmek emek ve disiplinli bir çalışma ister. Uzun bir süre yay tutuşu ve yay çekmeyi öğrendikten sonra bilinen şarkılar çalınmaya başlanır.

 

Keman ders içeriği

 

Her yaştan öğrencinin ilgi duyduğu keman derslerini her biri kendi branşında uzman profesyonel eğitim kadromuzla vermekteyiz. Keman derslerimiz,  özel ders olarak haftada 1 gün, 1 saat birebir branş dersi; ve haftada 1 gün, 1 saat grup solfej dersi şeklinde toplam 8 saatlik bir program eşliğinde yapılır. Ders saati isteğe bağlı olarak arttırılabilir.

 

İlk ders, keman eğitimine yeni başlayan öğrencilere enstrümanı ve parçalarını tanıtmayla başlar. Bu derste öğrencilerin kemanı her yönüyle tanıması amaçlanır. Derste ayrıca duruş, kemanı ve arşeyi doğru tutuş, sağ el ve sol el pozisyonları gibi konular anlatılır. Öğrencilerimiz belirli bir seviyeye geldiğinde yıl içinde düzenlediğimiz etkinliklerde (konser, dinleti vb.) topluluk önünde öğrendiklerini sergileyebilmektedir.

 

Birlikte çalma dersi

 

Öğrencilerimiz, belirli bir seviyeye geldiğinde haftada 1 gün 1 saat özel stüdyomuzda birlikte çalma dersine katılırlar. Bu dersle amaçlanan, öğrencilerimize sosyal ortam içinde bir arada müzik yapma alışkanlığının kazandırılması ve bir müzik topluluğunda çalma heyecanını yaşatmaktır. Öğrencilerimize, yıl içinde düzenlediğimiz etkinliklerde (konser, dinleti vb.) topluluk önünde öğrendiklerini sergileme fırsatı da sunmaktayız.

 

Keman çalmak ne kadar sürede öğrenilir?

 

Diğer müzik branşlarında olduğu gibi Keman öğrenimi de disiplinli bir çalışma ve özveri gerektirir. Öğrenci derslerine düzenli devam eder ve kendisine verilen çalışma ve egzersizleri zamanında tamamlarsa kısa sürede ne kadar hızlı yol aldığını görecektir. Ancak unutulmamalıdır ki müzik eğitiminin ve öğrenmenin sonu yoktur.

 

Keman çalmanın faydaları

 

Yapılan bilimsel araştırmalar, enstrüman çalanların çalmayanlara oranla daha az stres yaşadıklarını göstermektedir.  Keman çalmak, vücudunuzun endorfin hormonu salgılamasını sağladığından stresten uzaklaşmanızı ve mutlu olmanızı sağlıyor. Beynin sol lobu ağırlıklı olarak mantıksal, analitik, objektif ve rasyonel düşünürken, sağ lobu ise; sezgisel, bütünsel ve subjektif düşünür. Ağırlıklı olarak beynimizin bir lobunu diğerine göre daha fazla kullanırız. Yine yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde enstrüman çalanların, beynin hem sağ hem de sol lobunu çalıştırdıkları gözlemlenmiştir.

 

Keman dersini uygun fiyata nereden ve nasıl alabilirim? Kurs merkezimize Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece ve Beylikdüzü bölgelerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Keman dersi için kurs merkezimiz Beylikdüzü Metrobüs durağına 5 dakika yürüme mesafesindedir. Size en uygun keman ders saati ile ders ücreti hakkında bilgi almak için bizi aramanız yeterli.

bottom of page